BCN es declara ciutat amiga de la cultura vegetariana i vegana a proposta d’ERC

BCNvegFriendly

 

La Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament ha aprovat la proposta d’ERC per declarar la ciutat de Barcelona la primera ciutat Veg-Friendly del món, és a dir, amiga de la cultura vegana i vegetariana. El consistori barceloní posarà en marxa una sèrie d’accions per divulgar aquest tipus de consum alimentari. Els republicans recullen així el guant de la campanya BCN Veg Friendly impulsada per la ONG Libera i la Fundació Franz Weber.

Quines passes haurà de fer l’Ajuntament de Barcelona a partir d’ara?

1. Assumir el compromís d’endegar processos de foment, difusió i informació sobre les opcions de consum veganes i vegetarianes.

2. Crear un BCNvegPoint – mitjançant la gestió municipal i associativa – com un espai per a la informació general i la trobada d’emprenedors, ONG’s, consumidors i inversors amb l’objectiu d’afavorir el petit i mitjà comerç local, de proximitat, vegà i vegetarià.

3. Publicar una 3a guia vegetariana de la ciutat de Barcelona en format imprès i digital.

4. Impulsar una App per informar als barcelonins i als turistes sobre el comerç vegà i vegetarià.

5. Adherir Barcelona a la campanya ‘Dilluns sense carn’ (Meat Free Monday) perquè l’alimentació que provingui de l’administració de la ciutat sigui vegetariana els dilluns, de forma voluntària.

6. Comunicar aquest acord a aquells organismes públics i privats interessats.

Alfred Bosch, president del grup municipal d’ERC, ha agraït als grups que li han donat suport, tots excepte C’s i PP que s’han abstingut. El republicà ha assegurat que “amb aquest nou compromís, Barcelona torna a demostrar, com ho ha fet d’altres vegades, que som una pionera en el respecte del medi ambient, les persones i els animals”.

“Barcelona pot esdevenir una ciutat de referència mundial en aquesta qüestió que pot atraure a persones que comparteixen aquesta sensibilitat i acostar-nos a les recomanacions de les Nacions Unides per reduir el consum de carn i greixos”, ha reblat Bosch.